Körili Mantarlı Tavuk Tarifi
Körili Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 400 gram kültür mantarı
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 3 adet domates rendesi
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı köri
- Tuz, karabiber, pulbiber
Körili Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı
- Soğanlar piyazlık doğranıp zeytinyağında kavrulur.
- Üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü, ince doğranmış kapya ve yeşil biber eklenip kavrulur.
- Köri, tuz, karabiber, pul biber eklenip sotelemeye devam edilir.
- Mantarlar iri doğranıp eklenir ve suyunu salana kadar yüksek ateşte pişirilir.
- Suyunu salınca küp doğranmış patates ve rendelenmiş domatesler eklenir, kaynayınca altı kısılıp pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder