6 Temmuz 2020 Pazartesi

Körili Mantarlı Tavuk Tarifi

Körili Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 400 gram kültür mantarı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet domates rendesi
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Körili Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Soğanlar piyazlık doğranıp zeytinyağında kavrulur.
  2. Üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü, ince doğranmış kapya ve yeşil biber eklenip kavrulur.
  3. Köri, tuz, karabiber, pul biber eklenip sotelemeye devam edilir.
  4. Mantarlar iri doğranıp eklenir ve suyunu salana kadar yüksek ateşte pişirilir.
  5. Suyunu salınca küp doğranmış patates ve rendelenmiş domatesler eklenir, kaynayınca altı kısılıp pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder