Bursa’nın Meşhur Süt Helvası (Bayılacaksınız Bu Lezzete) Tarifi
Bursa’nın Meşhur Süt Helvası (Bayılacaksınız Bu Lezzete) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağ
Bursa’nın Meşhur Süt Helvası (Bayılacaksınız Bu Lezzete) Tarifi Yapılışı
- Sütün yarısını tencereye alıp üzerine şekeri ilave edip şeker eriyene kadar ocakta ısıtıyoruz.
- Sonra sütün diğer yarısını ilave edip tencereyi bir kenara alıyoruz.
- Fırını fanlı ayarda 250 derecede ısıtıyoruz.
- Derin bir tencereye tereyağını koyup yağı eritip unu üzerine ekliyoruz.
- Sürekli karıştırıp unun kokusu çıkıp yağını salana kadar unu kavuruyoruz.
- Un pembeleşmeyecek sadece un yağı çekip tekrar salana kadar yani yaklaşık 15-20 dk karıştırıyoruz.
- Sütün yarısını kavrulan una ilave edip, hızlıca tel çarpıcıyla karıştırıyoruz.
- Kalan sütü de ekleyip, kısık ateşte karıştırmaya devam ediyoruz.
- Boza kıvamından çok az akışkan olacak şekilde kıvam alıp, kaynama başlayınca ocaktan alıyoruz.
- Pişen helvayı fırın kaplarına paylaştırıyoruz. Ben toprak kaselere paylaştırdım.
- Kaseleri içerisinde ılık su olan fırın tepsisine dizip fırına veriyoruz.
- Üstleri kızarınca fırından alıp ister ılık ister soğuk servis yapıyoruz.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder