28 Temmuz 2020 Salı

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası (Bayılacaksınız Bu Lezzete) Tarifi

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası (Bayılacaksınız Bu Lezzete) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağ

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası (Bayılacaksınız Bu Lezzete) Tarifi Yapılışı


  1. Sütün yarısını tencereye alıp üzerine şekeri ilave edip şeker eriyene kadar ocakta ısıtıyoruz.
  2. Sonra sütün diğer yarısını ilave edip tencereyi bir kenara alıyoruz.
  3. Fırını fanlı ayarda 250 derecede ısıtıyoruz.
  4. Derin bir tencereye tereyağını koyup yağı eritip unu üzerine ekliyoruz.
  5. Sürekli karıştırıp unun kokusu çıkıp yağını salana kadar unu kavuruyoruz.
  6. Un pembeleşmeyecek sadece un yağı çekip tekrar salana kadar yani yaklaşık 15-20 dk karıştırıyoruz.
  7. Sütün yarısını kavrulan una ilave edip, hızlıca tel çarpıcıyla karıştırıyoruz.
  8. Kalan sütü de ekleyip, kısık ateşte karıştırmaya devam ediyoruz.
  9. Boza kıvamından çok az akışkan olacak şekilde kıvam alıp, kaynama başlayınca ocaktan alıyoruz.
  10. Pişen helvayı fırın kaplarına paylaştırıyoruz. Ben toprak kaselere paylaştırdım.
  11. Kaseleri içerisinde ılık su olan fırın tepsisine dizip fırına veriyoruz.
  12. Üstleri kızarınca fırından alıp ister ılık ister soğuk servis yapıyoruz.
  13. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder