Şekerpare (Portakallı) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üstü için ayrılacak)
- Yarım çay bardağı sıcıyağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Portakal kabuğu rendesi
- 5 çay bardağı un (dikkatli ekleyin)
Yüzeyi için;
- Yumurta sarısı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım çay bardağı taze sıkılmış portakal (lütfen koyun mükemmel bir tat veriyor)
- Çeyrek limon
Şekerpare (Portakallı) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetimizi yapalım çünkü tatlı sıcak şerbet soğuk olacak .
- Suyu, şekeri ve portakal suyunu tencereye alalım kaynatalım .
- Kaynayan şerbeti bir kenara alıp şekerpare hamurumuzu yapalım .
- Tereyağı, yumurta ,pudra şekeri ,vanilya ,kabartma tozunu ve irmiği iyice yoğuralım.
- Daha sonra ununu ekleyelim kontrollü olsun lütfen yumuşak kıvamlı olacak.
- Daha sonra şekil verip tepsiye dizelim .
- Daha önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırına verelim.
- 30-35 dakikada pişer ,kontrollü olun pişen tatlıları çıkaralım .
- İlk sıcaklığı gittikten sonra üstüne şerbeti ekleyelim .
- Benim tavsiyem bir gece önceden yapın daha kıvamlı oluyor tam çekmiş oluyor ,şerbeti aceleniz varsa 5 saat dinlenmesi yeterli yapacaklara afiyet olsun allah’a emanet olun 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder