28 Temmuz 2020 Salı

Şekerpare (Portakallı) Tarifi

Şekerpare (Portakallı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üstü için ayrılacak)
  • Yarım çay bardağı sıcıyağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 5 çay bardağı un (dikkatli ekleyin)
Yüzeyi için;
  • Yumurta sarısı
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı taze sıkılmış portakal (lütfen koyun mükemmel bir tat veriyor)
  • Çeyrek limon

Şekerpare (Portakallı) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbetimizi yapalım çünkü tatlı sıcak şerbet soğuk olacak .
  2. Suyu, şekeri ve portakal suyunu tencereye alalım kaynatalım .
  3. Kaynayan şerbeti bir kenara alıp şekerpare hamurumuzu yapalım .
  4. Tereyağı, yumurta ,pudra şekeri ,vanilya ,kabartma tozunu ve irmiği iyice yoğuralım.
  5. Daha sonra ununu ekleyelim kontrollü olsun lütfen yumuşak kıvamlı olacak.
  6. Daha sonra şekil verip tepsiye dizelim .
  7. Daha önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırına verelim.
  8. 30-35 dakikada pişer ,kontrollü olun pişen tatlıları çıkaralım .
  9. İlk sıcaklığı gittikten sonra üstüne şerbeti ekleyelim .
  10. Benim tavsiyem bir gece önceden yapın daha kıvamlı oluyor tam çekmiş oluyor ,şerbeti aceleniz varsa 5 saat dinlenmesi yeterli yapacaklara afiyet olsun allah’a emanet olun 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder