Cevizli İrmikli çatlak Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı ceviz
Bulamak için;
- İrmik
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Cevizli İrmikli çatlak Tatlı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetimizi kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra bir çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 su bardağı irmik 1, 5 su bardağı un 1 paket vanilya ve bir paket kabartma tozunu bir kaba alıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz.
- Ardından elimizde küçük parçalar halinde kırdığımız cevizimizi de hamurumuza ekleyip tekrardan yoğuruyoruz.
- Daha sonra hamurumuz dan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekiller veriyoruz .
- Yuvarlak şekiller verdiğimiz hamurumuzu irmiğe buluyoruz.
- Daha sonra yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimize diziyoruz.
- Ardından 170 derecede ısıttığımız fırında tatlımız kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımızı bir borcama alıyoruz ve üzerine soğutmuş olduğumuz şerbetimizi döküyoruz.
- Şerbeti çekip soğuduktan sonra servis edebiliriz. Dilerseniz yanına dondurmada koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder