15 Temmuz 2020 Çarşamba

Cevizli İrmikli çatlak Tatlı Tarifi

Cevizli İrmikli çatlak Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı ceviz
Bulamak için;
  • İrmik
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Cevizli İrmikli çatlak Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbetimizi kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Daha sonra bir çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 su bardağı irmik 1, 5 su bardağı un 1 paket vanilya ve bir paket kabartma tozunu bir kaba alıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz.
  3. Ardından elimizde küçük parçalar halinde kırdığımız cevizimizi de hamurumuza ekleyip tekrardan yoğuruyoruz.
  4. Daha sonra hamurumuz dan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekiller veriyoruz .
  5. Yuvarlak şekiller verdiğimiz hamurumuzu irmiğe buluyoruz.
  6. Daha sonra yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimize diziyoruz.
  7. Ardından 170 derecede ısıttığımız fırında tatlımız kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkan tatlımızı bir borcama alıyoruz ve üzerine soğutmuş olduğumuz şerbetimizi döküyoruz.
  9. Şerbeti çekip soğuduktan sonra servis edebiliriz. Dilerseniz yanına dondurmada koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder