Çiçek Dolması Tarifi
Çiçek Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 25-30 tane kabak çiçeği
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Çiçek Dolması Tarifi Yapılışı
- İç harcını akşamdan hazırlarsanız kolay olur.
- Tavaya sıvı yağ ve soğan konularak karıştırılır.
- Yıkanmış bulgur ilave edilir biraz daha kavrulur.
- Baharatlar ve su eklenerek kaynamaya bırakılır.
- Suyu çeken bulgur soğuması için bekletilir.
- Çicekler sabah erkenden toplanır uçlarındaki tırnak gibi olan kısımlar temizlenir.
- Soğuyan iç harçtan 1 tatlı kaşığı konularak kapatılır.
- Tencerenin altına bir tabak konulur ki çiçekler erimesin diye.
- Kapatılan tüm çiçekler ağız tarafı tencere kenarına gelecek şekilde dizilir.
- Üzerini geçmeden su ve az yağ eklenir.
- Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
- Soğuk yada sıcak servis edilebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder