23 Temmuz 2020 Perşembe

Çiçek Dolması Tarifi

Çiçek Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 25-30 tane kabak çiçeği
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Çiçek Dolması Tarifi Yapılışı

  1. İç harcını akşamdan hazırlarsanız kolay olur.
  2. Tavaya sıvı yağ ve soğan konularak karıştırılır.
  3. Yıkanmış bulgur ilave edilir biraz daha kavrulur.
  4. Baharatlar ve su eklenerek kaynamaya bırakılır.
  5. Suyu çeken bulgur soğuması için bekletilir.
  6. Çicekler sabah erkenden toplanır uçlarındaki tırnak gibi olan kısımlar temizlenir.
  7. Soğuyan iç harçtan 1 tatlı kaşığı konularak kapatılır.
  8. Tencerenin altına bir tabak konulur ki çiçekler erimesin diye.
  9. Kapatılan tüm çiçekler ağız tarafı tencere kenarına gelecek şekilde dizilir.
  10. Üzerini geçmeden su ve az yağ eklenir.
  11. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
  12. Soğuk yada sıcak servis edilebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder