23 Temmuz 2020 Perşembe

Mürdüm Erikli Kek Tarifi

Mürdüm Erikli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için ;
  • 4-5 tane mürdüm eriği
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Mürdüm Erikli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri derin bir kapta köpürene kadar mikser ile çırpın.
  2. Diğer hamur malzemelerinide katıp, iyice çırpın ve yağlanmış borcama hazırladığınız kek hamurunu dökün.
  3. Üzerine doğradığınız erikleri dizip 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına atın.
  4. Kabarıp üzeri kızaran keki çatal ile kontrol edin pişmiş mi diye.
  5. Pişen keki dışarı çıkarın ilk soğuğu çıktıktan sonra üzerine ince tel süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpiştirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder