Mürdüm Erikli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için ;
- 4-5 tane mürdüm eriği
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Mürdüm Erikli Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri derin bir kapta köpürene kadar mikser ile çırpın.
- Diğer hamur malzemelerinide katıp, iyice çırpın ve yağlanmış borcama hazırladığınız kek hamurunu dökün.
- Üzerine doğradığınız erikleri dizip 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına atın.
- Kabarıp üzeri kızaran keki çatal ile kontrol edin pişmiş mi diye.
- Pişen keki dışarı çıkarın ilk soğuğu çıktıktan sonra üzerine ince tel süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpiştirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder