Çikolatalı Kurabiye -Aslan Pençesi- Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğine un
- Batırmak için 1 çay bardağı bitter damla çikolata
- Hindistan cevizi
Çikolatalı Kurabiye -Aslan Pençesi- Tarifi Yapılışı
- Hamurumuzu tüm malzemeleri güzelce karıştıracak şekilde yoğurun unu kontrollü ekleyin çok katı olmamalı.
- Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı şekilde şekillendirin yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Çatalla bir uçlarına batırarak sekil verin penceye benzeyecek 175 derece ısıtılmış fırında alt üst ayarda pişirin .
- Soğuyunca benmari usulü erittiğiniz çikolataya çatallanmış kısmı batırın ve Hindistan cevizi ne bulayıp yağlı kağıtta donmasını bekleyin servise hazır .
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder