19 Temmuz 2020 Pazar

Çikolatalı Kurabiye -Aslan Pençesi- Tarifi

Çikolatalı Kurabiye -Aslan Pençesi- Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğine un
  • Batırmak için 1 çay bardağı bitter damla çikolata
  • Hindistan cevizi

Çikolatalı Kurabiye -Aslan Pençesi- Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu tüm malzemeleri güzelce karıştıracak şekilde yoğurun unu kontrollü ekleyin çok katı olmamalı.
  2. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı şekilde şekillendirin yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  3. Çatalla bir uçlarına batırarak sekil verin penceye benzeyecek 175 derece ısıtılmış fırında alt üst ayarda pişirin .
  4. Soğuyunca benmari usulü erittiğiniz çikolataya çatallanmış kısmı batırın ve Hindistan cevizi ne bulayıp yağlı kağıtta donmasını bekleyin servise hazır .
Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder