Çilekli Galette Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram soğuk tereyağı
- 1 yumurta
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı yulaf unu
- 2 yemek kaşığı un
İçine sürmek için:
- 1 yemek kaşığı fındık ezmesi
Çilekli harç:
- 8-10 orta boy çilek
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
Çilekli Galette Tarifi Yapılışı
- Hamuru için tereyağı yumurta şeker ve tuz rondoda homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
- Üzerine yulaf unu ve beyaz un konularak tekrar çırpılır ve streç filme sarılırak dolapta 10-15 dakika beklemeye alınır.
- Hamura elimiz hiç değmeden, yoğurularak kaldırılır. Burada amaç tereyağının erimemesi.
- O arada çilekler ikiye, büyükse dörde bölünür. Üzerine nişasta ve şeker konulur karıştırılarak dolaba alınır.
- Yağlı kağıt üzerine alınan hamurun üzerine de yağlı kağıt sererek, merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde açılır
- Üstteki yağlı kağıt açılır hamurun ortasına bir yemek kaşığı fındık ezmesi sürülür, kenarlardan 4 parmak boş kalacak şekilde tam ortaya çilekler yayılır ve yanlarda açık kalan hamur çileklerin üzerine resimde göründüğü gibi kapatılır.
- Çileklerden su kalmışsa o su hamurun üzerine sürülür, hamurun kenarlarına şeker serpilir ve 170 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında kızarana kadar pişmeye alınır.
Bu inanılmaz lezzetli ve hafif tarifi deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder