24 Temmuz 2020 Cuma

Çıtır Çıtır Ekmek Tarifi

Çıtır Çıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 300 ml su
  • 1 küçük paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı su

Çıtır Çıtır Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler karıştırılarak ekmek hamurunu elde edelim.
  2. Elimize yapışmayan humurumuzu mayalanması için.
  3. Üzerini streç filmle kapatarak 1 saat kadar dinlendirelim.
  4. Daha sonra mayalanan hamurumuzu alıp istediğimiz şekli vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim ve üzerini herhangi nemli bez veya kağıt havluyu hafif ıslatarak her tarafını kapatacak şekilde üzerini örtelim ve bu şekilde 25 dakika tepsi mayalanması sağlayalım.
  5. Hamur beklerken fırını 225 derece fansız olacak şekilde çalıştıralım ve fırının en altına ısıya dayanıklı bir kap içerisine kaynar su koyalım ki böylelikle ekmeklerimiz kurumadan pişebilsin.
  6. Tepsi mayası bittikten sonra ekmeklerimizin üzerine suyla karıştırdığımız yoğurdu sürerek, tepsiyi fırına yerleştirelim kontrollü bir şekilde 20 dk kadar pişirelim.
Afiyet olsun🎈.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder