15 Temmuz 2020 Çarşamba

Çıtır Çıtır Kıymalı Ve Kaşarlı Lahmacun Tarifi

Çıtır Çıtır Kıymalı Ve Kaşarlı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 350 ml ( 1, 5 su bardağı) oda sıcaklığında su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un ( 4, 5 kepçe dolusu aldı benim hamurum)
Kıymalı iç harcı için;
  • 100 gram kıyma
  • 6-7 tane çeri domates veya 1 büyük domates
  • Yarım kırmızı biber
  • 3 tane kıl biber veya 1, 5 tane çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük boy veya yarım orta boy kuru soğan
İç harcı baharatları için;
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı sumak
  • ( baharatlar kişi isteğine göre eklenebilir)
Kaşarlı iç harç için;
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı dolusu kaşar rendesi
  • Tuz
  • Tepsiye yaymak için irmik veya un

Çıtır Çıtır Kıymalı Ve Kaşarlı Lahmacun Tarifi Yapılışı


  1. İlk olarak soğan, sarımsak, domates, kırmızı ve yeşil biberler olabildiğince ufak doğranırlar. (ben çekmeli el robotu ile yaptım ).
  2. Kıymamızın üstüne baharaları eklenir ve sebzeli hazırladığımız harcımız eklenerek homojen olana kadar karıştırılır.
  3. Üstü kapatılıp buzdolabında hamur yoğrulana kadar veya lahmacunları yapana kadar dinlenmeye bırakılır.
  4. Hamur için derin kaba su, tuz, yağ ve un eklenir.
  5. Ben unu kepçe kepçe ekleyip ilerliyorum. Net ölçü verememin sebebi unun markasına göre miktarı değişiklik göstermektedir. Yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde edilmeli.
  6. Şart değil ama ben tezgaha un serip 3-4 dakika kadar unu yoğurmayı tercih ettim.
  7. Sizler yoğurma kabınızda da 3-4 dakika yoğurabilirsiniz.
  8. Dinlenmeye bırakmadan önce eş parçalara bölüp kaba koyuyoruz.
  9. Üstünü kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  10. Eğer uzun süre hamurunuzu dinlendirecekseniz, hamuru açmadan 15–20 dakika önce oda sıcaklığına çıkartıyoruz.
  11. Hamuru açmadan önce hamuru açacağımız alan az az un serpiştiriyoruz. Hamuru istediğimiz şekilde oklava yardımı ile açıyoruz. Ne kadar ince olursa o kadar çıtır olacaktır.
  12. Kaşarlı iç harcımızı hazırlıyoruz. Açmış olduğumuz hamurun içine iç harçlarımızdan ekliyoruz.
  13. Fırın tepsisine irmik serpiştiriyoruz. Hamurun yapışmasını ve yanmasını engellemek için.
  14. Hazırlamış olduğumuz lahmacunu tepsimize yerleştiriyoruz. Orta rafta 200 derecede alt üst pişirme ayarında fırına veriyoruz.
  15. Fırına dayanıklı kabınıza 2 su bardağı kadar su ekleyip fırının alt kısmına yerleştiriyoruz. Hamurun ideal sertlikte pişmesine yardımcı olacaktır.
  16. Altlarının pişmesini kontrol edip, fırından alıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder