8 Temmuz 2020 Çarşamba

Çıtır Kabak Kızartması Tarifi

Çıtır Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kabak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Un (Kabakları bulamak için)
  • Sıvı yağ (Kabakları kızartmak için)

Çıtır Kabak Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
  2. Üzerine tuz ekleyerek karıştıralım.
  3. Kabakları una bulayalım. ( un miktarı vermedim iki tarafını da iyice unlamanız yeterli eğer çok un olursa kabaklar yanabilir. ).
  4. Kabakları bol kızgın yağda kızartalım.
  5. Peçete serdiğimiz tabağa alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim.Afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder