Etli Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram minik doğranmış kuşbaşı
- 400 gram bamya
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı haşlanmış nohut (şart değil)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Etli Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı
- Bamyalarımızı temizlemeden yıkayıp fazla bastırmadan süzüyoruz. (içindeki sıvıyı salmaması için bu aşamada yıkıyoruz).
- Süzüldükten sonra bamyaların kenar kısmını soyup temizliyoruz.
- Kuşbaşı doğranan etimizi mühürleme yaparak düdüklü tencereye alıyoruz ( tencereyi yağsız bir şekilde ısıtıyoruz ve aşırı ısınan tencereye eti atıp suyunu salana kadar hızlıca karıştırıyoruz ardından ocağın altını kısıyoruz. Bu aşamada azıcık yapışabilir ama etin lezzeti bu şekilde çıkıyor. Et suyunu salınca 1 su bardağına yakın suyu ekleyip kaynatıyoruz) siz normal şekilde düdüklüde pişirebilirsiniz😍.
- Su kaynayınca ocağın altını kısıp 30 dakika düdüklüde pişiriyoruz.
- Et haşlanınca içinde su varsa bir bardağa alıyoruz ve tencerede kalan etimize zeytinyağı ekleyip önce soğanı ardından biberi ekliyoruz.
- Soğan ve biber kavrulunca salça baharatlar ve domatesi ekliyoruz.
- Domates de kavrulunca etin suyunu ve üzerini geçene kadar su ekliyoruz.
- Su kaynayınca bamyayı ve haşlanmış nohudu ekliyoruz.
- Bu aşamada 1 kez karıştırıp bir daha asla kaşık değdirmiyoruz ki bamya suyunu salmasın.
- Yaklaşık 20 dakika- yarım saat içerisinde kısık ateşte pişecektir.
- Bamyalar yumuşayınca pişmiş demektir.
Hepinize afiyet olsun 😍😍😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder