25 Temmuz 2020 Cumartesi

Evde İskender Yapımı Tarifi

Evde İskender Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

Eti için
  • Yarım kilo tüm bonfile et
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz istenilen miktara göre
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı salça
  • 2 tane küp şeker
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz istenilen miktara göre
  • 6 su bardağı su
Alt tabanına
  • 3 tane pide ekmek
Üzerine
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Közlenmiş biber
  • Domates dilimleri
  • Yanında süzme yoğurt

Evde İskender Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Etin hazırlanışı.Tüm et buzlukta dondurulur. Buzluktan çıkan et dışarıda 10 dk bekletildikten sonra ince ince yaprak döner şeklinde kesilip bir miktar haşlanır.
  2. Haşlanan et eritilen tereyağında tuzu atılarak kızartılır.
  3. Sosun hazırlanışı.Bir tencerede tereyağ kızartılır.
  4. Sonra içerisine salçası konulup oda biraz yağda kızartılır.
  5. İçerisine tuz, karabiber, pul biber, küp şeker ve suyu konulup kıvam alana kadar kaynatılır.
  6. Ekmekler ince ince küp şeklinde kesilip kayık tabaklara dizilip sonra fırında 10 dk ısıtılır.
  7. Sonra fırından alınır.
  8. Isınan ekmeklerin üzerine eti dizilir, onun üstüne sosu dökülür.
  9. En üstede kızartılan tereyağı dökülür.
  10. Közlenmiş biber ve domates dilimi konulup süzme yoğurt ile servis edilir. Herkese afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder