Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sütlü sos için:
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Karamel sos için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sıvı krema
Süslemek için:
- Krem santi
Trileçe Tarifi Yapılışı
- İlk olarak derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp köpürene kadar çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim.
- 170°lik fırında 10 dk, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim.
- Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt ve toz şekeri karıştıralım buzdolabında bekletelim.
- Karamel sosu için, bir tavaya şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım. Açık bir renk alınca tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.
- Son olarak sıvı kremayı da ekleyip kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim.
- Ilımış olan kekimizi ters çevirelim yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.
- Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim. 1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.
- Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
- Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekil verelim. 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder