25 Temmuz 2020 Cumartesi

Trileçe Tarifi

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sütlü sos için:
  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Karamel sos için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sıvı krema
Süslemek için:
  • Krem santi

Trileçe Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp köpürene kadar çırpalım.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim.
  3. 170°lik fırında 10 dk, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim.
  4. Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt ve toz şekeri karıştıralım buzdolabında bekletelim.
  5. Karamel sosu için, bir tavaya şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım. Açık bir renk alınca tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.
  6. Son olarak sıvı kremayı da ekleyip kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim.
  7. Ilımış olan kekimizi ters çevirelim yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım.
  8. Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim. 1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım.
  9. Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
  10. Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekil verelim. 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder