7 Temmuz 2020 Salı

Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 10 su bardağı su( 2 litre)
  • 1 tepeleme dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kurunane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Çok dolu olmasın)
  • 1 adet bulyon isteğe bağlı kullanabilirsiniz

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Düdüklü tenceremizi ocağa alalım.
  2. Öncelikle yağları ilave edip eritelim üzerine küçük küpler halinde yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyelim hafif rengi değişene kadar kavuralım.
  3. Salçayı ekleyip 2. 3. tur çevirelim yıkanmış mercimek bulgur pirinci ekleyip 2. 3 dakika kavuralım.
  4. Ardından üzeri suyu ezilmiş bulyonu baharatları, tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatalım orta ateşte pişirmeye bırakalım.
  5. Tencere fıslamaya başlayınca dakika tutup 10- 15 dakika pişirelim süre dolduktan sonra havasını aldığımız tencereye normal kapak kapatıp bu şekilde 10 dakika kadar harlı ateşte pişirelim deneyeceklere AFİYET OLSUN hoşcakalın.
    Not. kullanacağımız bakliyatların su tutma özelliği farklı olabilir verdiğim su ölçüsü farklılık gösterebilir bu yüzden suyu az gelirse sıcak su eklemesi yapıp bir iki taşım kaynatabilirsiniz
    Çorbayı taneli istemiyorsanız dilerseniz blenderden geçirebilirsiniz alttaki resimler blenderden geçirilmiş olanlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder