7 Temmuz 2020 Salı

Tavuk Fajita Tarifi

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı tuz

Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavuk etimizi julyen kesip derin bir kapta sos malzemeleri ile karıştıralım ve buzdolabına kaldıralım.
  2. İki saat bekletin.
  3. Daha sonra tavada 20 dk pişirelim. Bu arada diğer malzemeleri de julyen kesip hazırlayalım ve ayrı bir kapta tavada sıvı yağ ekleyip kuru soğanları hafif karamelize edelim.
  4. Daha sonra biberleri karabiberini tuzunu ekleyip diriliğini kaybetmeden pişiriyoruz.
  5. Pişen tavuğu da sebzelerin üzerine ekleyip iki üç dk pişirip ocaktan alıyoruz yemeğimiz servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder