Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
- 4 adet yeşil biber
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet büyük kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
- Çeyrek çay kaşığı tuz
Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavuk etimizi julyen kesip derin bir kapta sos malzemeleri ile karıştıralım ve buzdolabına kaldıralım.
- İki saat bekletin.
- Daha sonra tavada 20 dk pişirelim. Bu arada diğer malzemeleri de julyen kesip hazırlayalım ve ayrı bir kapta tavada sıvı yağ ekleyip kuru soğanları hafif karamelize edelim.
- Daha sonra biberleri karabiberini tuzunu ekleyip diriliğini kaybetmeden pişiriyoruz.
- Pişen tavuğu da sebzelerin üzerine ekleyip iki üç dk pişirip ocaktan alıyoruz yemeğimiz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder