15 Temmuz 2020 Çarşamba

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban için ;
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağ
Ortasına :
  • 500 gram labne peynir
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 300 ml süt ( 1 su bardağından biraz fazla)
Üzeri için ;
  • 250 gram frambuaz
  • 1 su bardağı su (200 ml )
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Alt tabanını hazırlayalım :Burçak bisküvileri robottan geçirelim.
  2. Ayrı bir kaba alıp içerisine erittiğimiz tereyağı ekleyip karıştıralım ve kelepçeli kek kalıbına yağılı kağıt koyalım ve bisküvileri dökelim.
  3. Bir kaşık yardımıyla iyice bastırarak kalıbın tabanına yayıp düzenleyelim.
  4. Sonra 10-15 dakika kadar dolabın buzluk kısmında bekletelim.
  5. Kremasını hazırlayalım :Derin bir kabın içerisine labne peynir, yumurta çırpalım, sırayla diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  6. Buzluktan kalıbı alalım ve kremamızı da kalıbın içerisine dökelim.
  7. Önceden ısıtmış olduğumuz 170- 180 derece arası fırında pişirelim ve fırının kapağını açmadan yaklaşık 40-55 dakika kontrollü olarak pişirelim.
  8. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  9. Cheesecake pişince fırından alıp soğumaya bırakalım.
  10. Frambuazlı sosumuzu hazırlayalım.
  11. Frambuazları bir tencereye alalım suyunu ekleyelim, şekerini ilave edelim bir çırpıcıyla karıştıralım ve nişastayı ekleyelim karıştıralım.
  12. Sosumuzu ocağa alalım.
  13. Sosumuzu koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştıralım, ve ılımaya bırakalım.
  14. Ilıyan sosumuzu soğuyan cheseecake üzerine döküp yayalım ve dolapta bir gece bekletelim sonra servis yapalım.
Afiyet olsun🥰🥰🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder