Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban için ;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağ
Ortasına :
- 500 gram labne peynir
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 300 ml süt ( 1 su bardağından biraz fazla)
Üzeri için ;
- 250 gram frambuaz
- 1 su bardağı su (200 ml )
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Alt tabanını hazırlayalım :Burçak bisküvileri robottan geçirelim.
- Ayrı bir kaba alıp içerisine erittiğimiz tereyağı ekleyip karıştıralım ve kelepçeli kek kalıbına yağılı kağıt koyalım ve bisküvileri dökelim.
- Bir kaşık yardımıyla iyice bastırarak kalıbın tabanına yayıp düzenleyelim.
- Sonra 10-15 dakika kadar dolabın buzluk kısmında bekletelim.
- Kremasını hazırlayalım :Derin bir kabın içerisine labne peynir, yumurta çırpalım, sırayla diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Buzluktan kalıbı alalım ve kremamızı da kalıbın içerisine dökelim.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 170- 180 derece arası fırında pişirelim ve fırının kapağını açmadan yaklaşık 40-55 dakika kontrollü olarak pişirelim.
- Üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Cheesecake pişince fırından alıp soğumaya bırakalım.
- Frambuazlı sosumuzu hazırlayalım.
- Frambuazları bir tencereye alalım suyunu ekleyelim, şekerini ilave edelim bir çırpıcıyla karıştıralım ve nişastayı ekleyelim karıştıralım.
- Sosumuzu ocağa alalım.
- Sosumuzu koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştıralım, ve ılımaya bırakalım.
- Ilıyan sosumuzu soğuyan cheseecake üzerine döküp yayalım ve dolapta bir gece bekletelim sonra servis yapalım.
Afiyet olsun🥰🥰🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder