15 Temmuz 2020 Çarşamba

Patlıcanlı Bükme (Dikkat! Alışkanlık Yapar) Tarifi

Patlıcanlı Bükme (Dikkat! Alışkanlık Yapar) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 tane yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Alabildiği kadar su(2, 5-3 su bardağı)
Patlıcanlanlı iç için
  • 4 tane orta boy patlıcan
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tane domates
  • 3 tane yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Patlıcanlı Bükme (Dikkat! Alışkanlık Yapar) Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yoğurma kabımıza ılık su, maya, toz şekeri koyalım, maya ve toz şeker eriyene kadar karıştıralım.
  2. Tuz ve un ekleyerek artık yoğurmaya geçelim🤗 iyice özleșen, ne katı ne cıvık ama ele yapıșan yumuşak bir hamur yapalım, en az bir saat beklemeye alalım.
  3. Hamurumuz mayalanırken patlıcanlarımızı temizleyip yıkayalım, ince ince doğrayalım.
  4. Kuru soğanların kabuklarını soyup yıkayalım, ince ince doğrayalım.
  5. Yeşil biberleri temizleyip yıkayalım, ince ince doğrayalım.
  6. Domatesimizi yıkayalım küp küp doğrayalım.
  7. Tenceremizi ocağa alalım sıvı yağımızı, kuru soğanı, biberleri, patlıcanları, domatesimizi, baharatları ve tuzu ekleyelim. 15-20 dakika pişirelim soğumaya alalım.
  8. Hamurumuzdan küçük bezeler hazırlayalım.
  9. Yemek tabağı büyüklüğünde açalım, patlıcanlı harcımızdan hamurumuzun yarısına koyup düzgünce yayalım, boş tarafı dolu tarafın üzerine kapatalım, içi dökülmesin diye kenarından hafif hafif bastıralım.
  10. Isıtılmış yanmaz tavaya yerleștirelim alt üst pişirelim.
  11. Pișenleri kenara alalım, sıcakken tereyağ sürelim.
  12. Sıcak servis yapalım😍 miisss gibi alışkanlık haline gelen patlıcanlı bükmelerimiz servise hazır 😋.
Kolay gelsin 😊 afiyet olsun 😋sevgiler 💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder