28 Temmuz 2020 Salı

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;
  • 3 burçak
  • 100 gram eritilmiş tereyağ
Kreması için
  • 3 paket labne (600 gram toplamda)
  • 1 paket krema
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 vanilin
  • 1 buçuk su bardağı şeker
Frambuaz sos için;
  • 1 buçuk bardak dondurulmuş veya taze frambuaz
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker

Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Tabanı için burcçkları rondodan geçirip tereyağ ile karıştırın.
  2. Kelepçeli kek kalıbına koyup kaşığın tersi ile düzleştirin.
  3. Krema hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
  4. Kreması için labne ve şekeri çırpın.
  5. Krema, un ve nişasta ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edin.
  6. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın.
  7. Bu karışımı bisküvilerin üzerine döküp 170 derecede 55-60 dk pişirin.
  8. Fırınınıza bağlı. Bu süre kısalabilir de uzayabilirde.
  9. Kenarları hafif sarı ve sallanmıyorsa sadece ortası sallanıyorsa pişmiştir.
  10. Ayrıca eğer kremanın çatlamamasını istiyorsanız tabana 1 kase su koyun.Ya da kelepçeli kek kalıbınızı fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye de az su koymalısınız.
  11. Krema soğuyunca sosu hazırlayın.
  12. Frambuazları rondodan geçirip tencereye alın.
  13. Üzerine şeker, şu ve nişastayı ekleyip karıştırın.
  14. Kaynayınca soğuyan kremanın üzerine döküp buzdolabında 1 gece bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder