Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 3 burçak
- 100 gram eritilmiş tereyağ
Kreması için
- 3 paket labne (600 gram toplamda)
- 1 paket krema
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 vanilin
- 1 buçuk su bardağı şeker
Frambuaz sos için;
- 1 buçuk bardak dondurulmuş veya taze frambuaz
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Tabanı için burcçkları rondodan geçirip tereyağ ile karıştırın.
- Kelepçeli kek kalıbına koyup kaşığın tersi ile düzleştirin.
- Krema hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
- Kreması için labne ve şekeri çırpın.
- Krema, un ve nişasta ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edin.
- Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın.
- Bu karışımı bisküvilerin üzerine döküp 170 derecede 55-60 dk pişirin.
- Fırınınıza bağlı. Bu süre kısalabilir de uzayabilirde.
- Kenarları hafif sarı ve sallanmıyorsa sadece ortası sallanıyorsa pişmiştir.
- Ayrıca eğer kremanın çatlamamasını istiyorsanız tabana 1 kase su koyun.Ya da kelepçeli kek kalıbınızı fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye de az su koymalısınız.
- Krema soğuyunca sosu hazırlayın.
- Frambuazları rondodan geçirip tencereye alın.
- Üzerine şeker, şu ve nişastayı ekleyip karıştırın.
- Kaynayınca soğuyan kremanın üzerine döküp buzdolabında 1 gece bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder