Pul biber
Fırında Sebzeli Dana Kuşbaşı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle eti düdüklüde pişirmemiz gerekiyor. Ben öncelikle eti biraz yağda kendi halinde pişirip, yani biraz kavurup sonra haşlıyorum, siz isterseniz direk haşlayabilirsiniz.
- Et yaklaşık yarım saatte düdüklüde yumuşamış oluyor. Et pişerken patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletelim.
- Sonra bütün malzemeleri birbirine yakın boyutlarda küp küp doğrayarak hazırlayalım. Biberler çok küçük olmasın.
- Eti düdüklü den alıp fırın kabımıza bütün sebzelerle birlikte koyalım. Düdüklüde kalan et suyuna istediğimiz kadar salça ekleyip sos elde edelim.
- Bu sosa istediğimiz baharatları ekleyelim. Sosu hazırladığımız sebze, et karışımına dökelim, çok kuru gözükürse su ekleyelim.
- Hazırladığımız karışımı fırına verelim. Yemeğimiz fırında 30-45 dakika sürede pişecektir. Ben 200 derece, fanlı pişirme ayarını kullanıyorum, genelde 40 dakika yeterli oluyor.
- Et düdüklüde zaten pişmiş olduğu için sebzeleri çok büyük doğramamanızı tavsiye ederim. Fırın sıcağı geçince yemek harika oluyor.
Not ; Fotoğraftaki yemeğim de yarım kilo et var, o yüzden çok sebze gözüküyor, sizi yanıltmasın, genelde 1 kilo etle yapıyorum, siz de öyle yapın,
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder