10 Temmuz 2020 Cuma

Fırında Zeytinyağlı Kızartmadan İmambayıldı Tarifi

Fırında Zeytinyağlı Kızartmadan İmambayıldı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan (yıkanıp pijama gibi soyulacak ortası v harfi şekilde burnunda köküne doğru dibini kesmeden kesilecek tuzlu suda 5 dakika bekletilecek )
İçi için :
  • 2 adet orta boy kuru soğan (soyulup piyazlık doğranmış )
  • 4 adet çarliston biber(çekirdekleri çıkarılıp küçük doğranacak )
  • 1 adet kapya biber(çekirdeği çıkarılıp küçük doğranacak )
  • 10 diş sarımsak (soyulup ortadan ikiye kesilecek )
  • 1 adet orta boy domates(kabuğu soyulup küçük doğranacak )
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı paprika salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Suyu için :
  • 1 su bardağından bir parmak eksik su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
Üzerine gezdirmek için :
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Patlıcanlara sürmek için :
2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çimdi çok az tuz
  • 1 çimdi çok az karabiber
  • 1 çimdi çok az toz tatlı biber

Fırında Zeytinyağlı Kızartmadan İmambayıldı Tarifi Yapılışı


  1. Bir tepsiye yağlı kağıt serelim patlıcanları havlu kağıt ile biraz kurulayalım fırçası ile yağı baharatlarla çırpalım.
  2. Patlıcanların üzerine yumurta fırça ile sürelim patlıcanları önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika pişirelim.
  3. Sonra diğer tarafta tavaya yağı koyalım içi için olan doğradığımız sebzeleri karıştıralım koyalım salçaları ekleyelim tuz baharatları serpelim kısık ateşte 10 dakika pişirelim sonra ocağı kapatalım.
  4. Maydanozu serpelim karıştıralım tabağa alalım pişen patlıcanları başka fırın tepsisine alalım ortalarını kaşıkla çok az ezelim üst kısmı açalım kaşıkla pişirdiğimiz sebzeli içten iki üç yemek kaşığı dolduralım.
  5. Açtığımız patlıcanı üzerine kapatalım diğer tarafta suyu için olan malzemeleri çırpalım kenarından suyunu dökelim üzerine yağı gezdirerek dökelim .
  6. Üzerine su ile ıslatıp suyunu sıktığımız yağlı kapatalım önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika pişirelim sonra üzerinden kağıdı alalım.
  7. 5 dakika daha 200 derecede pişirelim soğuyunca servis yapalım afiyet olsun yanında cacıkla çok iyi gidiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder