Hasuta Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- Yarım su bardağı bal
- 1 su bardağından bir parmak eksik buğday nişastası
- Yarım su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
Hasuta Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Yağımızın yarısını tavamızda erittik. Nişastamızıda ayrı bir kabımızda suda erittik.
- Eriyen yağımıza balımızı ekliyoruz ve kısık ateşte karıştırmaya devam ediyoruz.
- Yağ bal karışımımıza sulu nişastamızı ekleyip koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
- Pelüze kıvamına gelen tatlımızı sunuma hazır hale getiriyoruz.
- Kalan yağımızı kızdırıp tatlımızın üzerine döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder