21 Temmuz 2020 Salı

Hasuta Tatlısı Tarifi

Hasuta Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı bal
  • 1 su bardağından bir parmak eksik buğday nişastası
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su

Hasuta Tatlısı Tarifi Yapılışı


  1. Yağımızın yarısını tavamızda erittik. Nişastamızıda ayrı bir kabımızda suda erittik.
  2. Eriyen yağımıza balımızı ekliyoruz ve kısık ateşte karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Yağ bal karışımımıza sulu nişastamızı ekleyip koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
  4. Pelüze kıvamına gelen tatlımızı sunuma hazır hale getiriyoruz.
  5. Kalan yağımızı kızdırıp tatlımızın üzerine döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder