Hem Pratik Hem Leziz Etli Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ̆
- 600-700 gram sotelik doğranmış dana veya kuzu eti
- 1 büyük baş soğan
- 1 adet kapya biber
- 1-2 adet havuç
- 1 büyük veya 2 küçük patates
- 1 büyük kase dolusu iç bezelye
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 3 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz ve karabiber
Hem Pratik Hem Leziz Etli Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı
- Bu kez sürem kısıtlı olduğu için etleri üzerlerini 3-4 parmak kadar geçecek su ile düdüklü tencerede haşladım. Aynı işlemi tencerede de yapabilirsiniz.
- Haşlanan etleri süzüp kenara alın.
- Sıvı yağı uygun bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanlar ile biberleri soteleyin.
- Salçayı, etleri ve küp küp doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Küp küp doğranmış patatesleri de ilave edip bir süre kavurduktan sonra bezelyeleri, tuzunu, baharatlarını ve 1 su bardağı kadar et suyundan ekleyip sebzeler yumuşayana dek pişirin.
- Yemeği ister güveçlere paylaştırın ister uygun bir borcama yayın.
- Beşamel sos için tereyağını eritip un kokusu çıkana dek kavurduktan sonra azar azar kıvamını ayarlayarak ve bir yandan sürekli karıştırarak sütü ekleyip tuz ve karabiber ilave ederek ocaktan alın.
- Beşamel sosu yemeğin üzerine yayıp rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 200 derecede ısıtılmış fırında kaşar peyniri hafif kızarana dek pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder