26 Temmuz 2020 Pazar

Hindistan Cevizi Makaron (Kokoş Makaron) Tarifi

Hindistan Cevizi Makaron (Kokoş Makaron) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta beyazı
  • 1 çimdik tuz
  • 50 gram pudra şekeri
  • 100 gram toz şeker
  • 250 gram hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • Kağıt helva/yenilebilir kağıt (isteğe göre)

Hindistan Cevizi Makaron (Kokoş Makaron) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle beze yapar gibi yumurta aklarımızı 1 çimdik tuzla çırpıyoruz köpük köpük olana kadar, sonra da yavaş yavaş şekerleri ekliyoruz.
  2. Krem şanti kıvamında olana kadar çırptıktan sonra Hindistan cevizini ilave ediyoruz.
  3. Aslında vanilya isteğe göre, normal tariflerde yazmaz ama ben kullanıyorum çok hoş bir aroma yaratıyor, o vanilya da en son ilave edip tekrar çırpıyoruz iyice karışsın diye.
  4. Daha sonra yenilebilir kağıt bulabilirseniz onların üzerine, eğer bulamazsanız da tepsiye serdiğiniz yağlı kağıt üzerine 2’şer tatlı kaşığı olacak şekilde top top koyuyoruz.
  5. Açıkçası ben dağınık halini daha çok sevdiğim için düzeltmiyorum, ama siz şekil verebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 10 dakika kadar kontrollü pişiriyoruz, renginin dönmesi lazım, eğer rengi dönmemişse ve hala çok beyazsa biraz daha durmasında fayda var.
  7. Kenarları ve uçları karamel rengine ulaşınca fırından alıp soğutuyoruz, hala yumuşak olacaktır ama soğuyunca sertleşiyor merak etmeyin :).
Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder