Hindistan Cevizi Makaron (Kokoş Makaron) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta beyazı
- 1 çimdik tuz
- 50 gram pudra şekeri
- 100 gram toz şeker
- 250 gram hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- Kağıt helva/yenilebilir kağıt (isteğe göre)
Hindistan Cevizi Makaron (Kokoş Makaron) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle beze yapar gibi yumurta aklarımızı 1 çimdik tuzla çırpıyoruz köpük köpük olana kadar, sonra da yavaş yavaş şekerleri ekliyoruz.
- Krem şanti kıvamında olana kadar çırptıktan sonra Hindistan cevizini ilave ediyoruz.
- Aslında vanilya isteğe göre, normal tariflerde yazmaz ama ben kullanıyorum çok hoş bir aroma yaratıyor, o vanilya da en son ilave edip tekrar çırpıyoruz iyice karışsın diye.
- Daha sonra yenilebilir kağıt bulabilirseniz onların üzerine, eğer bulamazsanız da tepsiye serdiğiniz yağlı kağıt üzerine 2’şer tatlı kaşığı olacak şekilde top top koyuyoruz.
- Açıkçası ben dağınık halini daha çok sevdiğim için düzeltmiyorum, ama siz şekil verebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 10 dakika kadar kontrollü pişiriyoruz, renginin dönmesi lazım, eğer rengi dönmemişse ve hala çok beyazsa biraz daha durmasında fayda var.
- Kenarları ve uçları karamel rengine ulaşınca fırından alıp soğutuyoruz, hala yumuşak olacaktır ama soğuyunca sertleşiyor merak etmeyin :).
Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder