Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağı yada margarin
Süt Helvası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle margarinimizi tencereye alıp eriyince üzerine bir su bardağı unumuzu ekliyoruz.
- Unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine 5 su bardağı sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ekliyoruz ve topaklanmaması için kaynayıncaya dek karıştırıyoruz.
- 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp güveç kaplarımıza koyuyoruz.
- Önceden 200 dereceden ısıttığımız fırında 15 dakika üzerileri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder