26 Temmuz 2020 Pazar

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı yada margarin

Süt Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle margarinimizi tencereye alıp eriyince üzerine bir su bardağı unumuzu ekliyoruz.
  2. Unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine 5 su bardağı sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ekliyoruz ve topaklanmaması için kaynayıncaya dek karıştırıyoruz.
  4. 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp güveç kaplarımıza koyuyoruz.
  5. Önceden 200 dereceden ısıttığımız fırında 15 dakika üzerileri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder