Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- İlk önce yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
- Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek karıştıralım.
- Yağlanmış borcama döküp, önceden ısıtılmış 170° derece fırında pişmeye bırakalım.
- Sosu için tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirelim.
- Keki fırından çıkaralım ve 10 dakika sonra dilimleyip sosu dökelim.
- Sosu çekmesi için 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder