26 Temmuz 2020 Pazar

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Sosu için;
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  2. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek karıştıralım.
  4. Yağlanmış borcama döküp, önceden ısıtılmış 170° derece fırında pişmeye bırakalım.
  5. Sosu için tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirelim.
  6. Keki fırından çıkaralım ve 10 dakika sonra dilimleyip sosu dökelim.
  7. Sosu çekmesi için 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder