26 Temmuz 2020 Pazar

Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur (200 mg bardak ölçüm)
  • 250 gram mantar
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz(isteğe göre baharat kullanabilirsiniz. ben baharat kullanmadım.)

Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Bulgur, mantar ve biberler yıkanır.
  2.  Tavaya yağ konulur ve doğranan soğan ilave edilir. 3 dakika soğanlar kavrulur.
  3. Doğranan mantar ve biberler de ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
  4.  Kavrulan soğan, mantar ve biberlerden sonra tavaya bulgur eklenerek 5 dakika daha kavrulur.
  5. Tuzu ve isteğe bağlı baharatlar eklenir.
  6. Son olarak üstünü aşacak şekilde göz kararı kaynamış su konur.
  7. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder