5 Temmuz 2020 Pazar

İzmir Bomba Tarifi

İzmir Bomba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 buçuk 2 su bardağı kadar un
İçi için
  • Krem çikolata (kahvaltıda tükettiğimiz)

İzmir Bomba Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru hazırlayalım.Hamuru küçük bezeler halinde keselim.
  2. Hafif unlanmış tezgahta her bir bezeyi oklava yada merdane yardımı ile küçük yuvarlaklar halinde inceltelim açalım.
  3. İçerisine krem çikolatayı sürüp bezeleri kapatalım. Hamuru kıvırıp fazla hamuru koparalım dikkat edelim açılmasın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. 220 derece önceden ısıttığınız fırında 8-10 dakika pişiriniz.
  6. Üzeri pembeleşene kadar beklerseniz dışı çıtır çikolatası biraz katı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder