Kabak Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 1 parça tavuk göğüsü
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
Kabak Beğendi Tarifi Yapılışı
- Kabakları rendeleyelim. Yağda kavuralım.
- Başka bir tencerede unu ve tereyağını kavuralım. Sütü ekleyelim. Beşamel sosumuzu pişirelim. Kabakları ilave edip karıştıralım. Tuzunu ekleyelim.
- Tavuklarımızı tavaya koyalım. Soğanı ve sarımsağı ekleyelim. Kavuralım.
- Suyunu salıp çekince salçayı ilave edelim karıştıralım.
- 1 çay bardağı kadar su ekleyelim. 5 dakika kaynatalım. Tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
- Kabak beğendinimizin üzerine tavuğu ekleyelim ve servise hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder