6 Temmuz 2020 Pazartesi

Kabak Beğendi Tarifi

Kabak Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 parça tavuk göğüsü
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Kabak Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları rendeleyelim. Yağda kavuralım.
  2. Başka bir tencerede unu ve tereyağını kavuralım. Sütü ekleyelim. Beşamel sosumuzu pişirelim. Kabakları ilave edip karıştıralım. Tuzunu ekleyelim.
  3. Tavuklarımızı tavaya koyalım. Soğanı ve sarımsağı ekleyelim. Kavuralım.
  4. Suyunu salıp çekince salçayı ilave edelim karıştıralım.
  5. 1 çay bardağı kadar su ekleyelim. 5 dakika kaynatalım. Tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
  6. Kabak beğendinimizin üzerine tavuğu ekleyelim ve servise hazır. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder