Beyaz Kiraz Reçeli Tarifi

Beyaz Kiraz Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kase beyaz kiraz
  • 2,5 kase şeker
  • Limon tuzu
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı su

Beyaz Kiraz Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Beyaz kirazlar saplarından ayrılır ve güzelce yıkanır.
  2. Çekirdekleri çıkarılır nasıl derseniz ben sert pipetle çıkardım çok çabuk oldu. Çekirdekleri çıkarılmış kirazlar hiç beklemeden limonlu suyun içine bırakılır ki kirazlar kararmasın yoksa çok çabuk kararıyorlar sonra ben kase hesabı yaptım.
  3. Üç kase kiraz çıktı kullandığınız kase yada kap ölçüsü ile de 2, 5 kase şeker kullandım ve bir çay bardağı su döktüm üzerine ve önce harlı ateş kaynayınca altını kısıp kısık ateşte pişirdim.
  4. Reçel kıvam alınca içine bir tatlı kaşığı kadar limon tuzu ekledim ve on ile on beş dakika daha kaynatın isterseniz içine bir dilim limon atabilirsiniz.
  5. Reçel kıvamı küçük bir kaba reçelden konur ve buzdolabında bekletin yoğunluğu hoşunuza giderse reçeli kavanozlara aktarabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...