Kabak Çorbası (Kabak Yemeyene Yedirir) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane irice kabak
- 1 tane havuç
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Tane karabiber
- Yeteri kadar su
Kabak Çorbası (Kabak Yemeyene Yedirir) Tarifi Yapılışı
Şu güzelim 🙈 sebzeyi ne çok sevmeyen var ama bu çorba ile fikirleri değişebilir. Sarımsağın kattığı aroma ve sütten gelen o yumuşak içim gerçekten nefisti 😋 kabakların zamanıda gelmişken yapmak şart bence.
- Tencereye sıvı yağımızı alıyoruz ve unu ekliyoruz, güzelce kavuruyoruz.
- Rendelenmiş kabak, havuç, tuz ve sarımsakları da tencereye alıyoru.z 2-3 dakika kadar kavuruyoruz.
- Üzerine suyunu ekliyoruz, en kısık ateşte sebzeleri pişene kadar bırakıyoruz.
- Damak tadınıza göre tane karabiber ekliyoruz.
- Şimdi yavaş yavaş ve karıştırmayı bırakmadan sütünü döküyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz. Ve ateşi kapatıyoruz.
- Çorbamızı servis ederken maydanoz ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder