11 Temmuz 2020 Cumartesi

Kabak Çorbası (Kabak Yemeyene Yedirir) Tarifi

Kabak Çorbası (Kabak Yemeyene Yedirir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane irice kabak
  • 1 tane havuç
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Tane karabiber
  • Yeteri kadar su

Kabak Çorbası (Kabak Yemeyene Yedirir) Tarifi Yapılışı

Şu güzelim 🙈 sebzeyi ne çok sevmeyen var ama bu çorba ile fikirleri değişebilir. Sarımsağın kattığı aroma ve sütten gelen o yumuşak içim gerçekten nefisti 😋 kabakların zamanıda gelmişken yapmak şart bence.
  1. Tencereye sıvı yağımızı alıyoruz ve unu ekliyoruz, güzelce kavuruyoruz.
  2. Rendelenmiş kabak, havuç, tuz ve sarımsakları da tencereye alıyoru.z 2-3 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine suyunu ekliyoruz, en kısık ateşte sebzeleri pişene kadar bırakıyoruz.
  4. Damak tadınıza göre tane karabiber ekliyoruz.
  5. Şimdi yavaş yavaş ve karıştırmayı bırakmadan sütünü döküyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz. Ve ateşi kapatıyoruz.
  6. Çorbamızı servis ederken maydanoz ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder