Kalıpsız Kalp Pasta (Yuvarlak Kalıpla) Tarifi

Kalıpsız Kalp Pasta (Yuvarlak Kalıpla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 büyük boy yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Piştikten sonra
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket toz kremşanti
Arasına;
  • Muz
  • Çikolata
Üzerine;
  • 1,5 paket kremşanti veya toz pastacı kreması
  • 1 su bardağı süt
Ganaj için;
  • 100 gram krema
  • 80 gram kare çikolata 🍫

Kalıpsız Kalp Pasta (Yuvarlak Kalıpla) Tarifi Yapılışı




  1. Pandispanya için yumurtaya bir çimdik tuz ekleyip iyice çırpalım.
  2. Üzerine şekerini 4-5 defa da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  3. Üzerine sıcak suyu 4-5 defada ekleyerek çırpalım.
  4. Üzerine nişasta un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yavaş yavaş 4-5 defada ekleyip spatula ile hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
  5. 21-23 cm arası çember kalıba harcımızı dökelim.
  6. Önceden ısınmış 160 derece fırında 35-40dk kadar pişirelim.
  7. Krema için vanilya toz şanti ve tereyağ hariç malzemeler tencereye alınıp iyice karıştırarak pişirilir. Pişince üzerine tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Kremayı iyice soğumaya bırakalım.
  8. İyice soğuduktan sonra toz kremşantisiyi ekleyip çırpalım. Kremanın içine dilediğiniz meyveyi doğrayıp karıştıralım. Ben muz kullandım.
  9. Kekimizi arasından 3 parçaya bölelim.
  10. Bir parçayı servis tabağına koyalım.
  11. Üzerine kremayı sürüp çikolata veya draje serpelim.
  12. 2. Parçayı koyalım üzerine kremayı sürelim çikolata serpelim.
  13. Üzerine son parçayı koyalım 5-10 dk kadar buzdolabında bu şekilde dinlendirelim. Bu arada üzeri için kremşantimizi çırpalım ve ganaj için kremayı ısıtıp çikolatayı içine ekleyelim karıştıralım.
  14. Dinlenen yuvarlak pastanın kenarlarından içe doğru çapraz şekilde keselim diğer taraftan da aynı şekilde keselim. V şeklinde gibi keseceğiz.
  15. Kestiğimiz parçaları üstte yuvarlak gibi kalan kısma biraz kremşanti sürüp yan yana yapıştıralım.
  16. Pastanın üzerini kremşanti ile kaplayalım.
  17. Soğuyan ganajı üzerine dökelim.
  18. Dilediğimiz gibi süsleyip 1 gece dinlendikten sonra servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi

  Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un 1 paket instant maya veya 1/2 (yarım) paket yaş maya 1 yemek kaşı...