Kalıpsız Kalp Pasta (Yuvarlak Kalıpla) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 büyük boy yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Piştikten sonra
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket toz kremşanti
Arasına;
- Muz
- Çikolata
Üzerine;
- 1,5 paket kremşanti veya toz pastacı kreması
- 1 su bardağı süt
Ganaj için;
- 100 gram krema
- 80 gram kare çikolata 🍫
Kalıpsız Kalp Pasta (Yuvarlak Kalıpla) Tarifi Yapılışı
- Pandispanya için yumurtaya bir çimdik tuz ekleyip iyice çırpalım.
- Üzerine şekerini 4-5 defa da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Üzerine sıcak suyu 4-5 defada ekleyerek çırpalım.
- Üzerine nişasta un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yavaş yavaş 4-5 defada ekleyip spatula ile hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
- 21-23 cm arası çember kalıba harcımızı dökelim.
- Önceden ısınmış 160 derece fırında 35-40dk kadar pişirelim.
- Krema için vanilya toz şanti ve tereyağ hariç malzemeler tencereye alınıp iyice karıştırarak pişirilir. Pişince üzerine tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Kremayı iyice soğumaya bırakalım.
- İyice soğuduktan sonra toz kremşantisiyi ekleyip çırpalım. Kremanın içine dilediğiniz meyveyi doğrayıp karıştıralım. Ben muz kullandım.
- Kekimizi arasından 3 parçaya bölelim.
- Bir parçayı servis tabağına koyalım.
- Üzerine kremayı sürüp çikolata veya draje serpelim.
- 2. Parçayı koyalım üzerine kremayı sürelim çikolata serpelim.
- Üzerine son parçayı koyalım 5-10 dk kadar buzdolabında bu şekilde dinlendirelim. Bu arada üzeri için kremşantimizi çırpalım ve ganaj için kremayı ısıtıp çikolatayı içine ekleyelim karıştıralım.
- Dinlenen yuvarlak pastanın kenarlarından içe doğru çapraz şekilde keselim diğer taraftan da aynı şekilde keselim. V şeklinde gibi keseceğiz.
- Kestiğimiz parçaları üstte yuvarlak gibi kalan kısma biraz kremşanti sürüp yan yana yapıştıralım.
- Pastanın üzerini kremşanti ile kaplayalım.
- Soğuyan ganajı üzerine dökelim.
- Dilediğimiz gibi süsleyip 1 gece dinlendikten sonra servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder