28 Temmuz 2020 Salı

Düdüklü Tencerede Bonfile (Lokum Gibi) Tarifi

Düdüklü Tencerede Bonfile (Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-12 parça bonfile (Antrikot yada parça et farketmez)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su

Düdüklü Tencerede Bonfile (Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı

  1. Bonfilelerimizi sıvı yağda orta ateşte arkalı önlü kızartıyoruz.
  2. Düdüklü tencerenin altına iri halkalar halinde soğanları diziyoruz. Sarımsakları soyup alta koyuyoruz.
  3. Kızaran bonfileleri soğanların üzerine diziyoruz.
  4. Domatesleri bir kaseye rendeliyoruz.
  5. Salçaları, kekik, karabiber ve tuzu da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  6. Bonfilelerin üzerine döküyoruz.
  7. Patatesleri soyup yıkayıp ortadan ikiye bölüp etin üzerine diziyoruz.
  8. Tereyağı parçalarını da ekleyip patateslerin her birinin üzerine az tuz serpiyoruz.
  9. Sıcak suyu da ekleyip düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
  10. Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 45 dakika pişiriyoruz. Ben clipso düdüklü de pişirdim kaynaması pişmesi tam 45 dakika sürdü. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder