Düdüklü Tencerede Bonfile (Lokum Gibi) Tarifi
Düdüklü Tencerede Bonfile (Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
- 10-12 parça bonfile (Antrikot yada parça et farketmez)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
Düdüklü Tencerede Bonfile (Lokum Gibi) Tarifi Yapılışı
- Bonfilelerimizi sıvı yağda orta ateşte arkalı önlü kızartıyoruz.
- Düdüklü tencerenin altına iri halkalar halinde soğanları diziyoruz. Sarımsakları soyup alta koyuyoruz.
- Kızaran bonfileleri soğanların üzerine diziyoruz.
- Domatesleri bir kaseye rendeliyoruz.
- Salçaları, kekik, karabiber ve tuzu da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Bonfilelerin üzerine döküyoruz.
- Patatesleri soyup yıkayıp ortadan ikiye bölüp etin üzerine diziyoruz.
- Tereyağı parçalarını da ekleyip patateslerin her birinin üzerine az tuz serpiyoruz.
- Sıcak suyu da ekleyip düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 45 dakika pişiriyoruz. Ben clipso düdüklü de pişirdim kaynaması pişmesi tam 45 dakika sürdü. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder