21 Temmuz 2020 Salı

Kayısı Pestili Tarifi

Kayısı Pestili Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo kayısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
  • Pudra şekeri
İçine;
  • Ceviz

Kayısı Pestili Tarifi Yapılışı

  1. Kayısıları çekirdeklerinden ayırıp tenceremize alalım.
  2. Kıvam alana yani kayısılar ölüp etlerini bırakana kadar kaynatalım.
  3. Daha sonra süzgece alıp önce tahta bir kaşıkla daha sonra elimizle iyice ovarak suyunu çıkaralım.
  4. Ardından çıkan suyu tencereye tekrar alıp bir miktar kaynatıp nişastayı az bir suyla açıp kaynayan kayısıya ekleyip yeniden beş on dakika kadar daha kaynatıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsilerimize dökelim.
  5. Hava sıcak olduğu için bizim pestillerimiz iki günde kurudu.
  6. Kuruduktan sonra kağıttan çıkarıp pudra şekeri ile birleştiriyoruz.
  7. Daha sonra şeritler halinde kesip içine ceviz koyarak muska gibi dürüyoruz.
Güzel bir lezzet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder