Kayısı Pestili Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kayısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
- Pudra şekeri
İçine;
- Ceviz
Kayısı Pestili Tarifi Yapılışı
- Kayısıları çekirdeklerinden ayırıp tenceremize alalım.
- Kıvam alana yani kayısılar ölüp etlerini bırakana kadar kaynatalım.
- Daha sonra süzgece alıp önce tahta bir kaşıkla daha sonra elimizle iyice ovarak suyunu çıkaralım.
- Ardından çıkan suyu tencereye tekrar alıp bir miktar kaynatıp nişastayı az bir suyla açıp kaynayan kayısıya ekleyip yeniden beş on dakika kadar daha kaynatıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsilerimize dökelim.
- Hava sıcak olduğu için bizim pestillerimiz iki günde kurudu.
- Kuruduktan sonra kağıttan çıkarıp pudra şekeri ile birleştiriyoruz.
- Daha sonra şeritler halinde kesip içine ceviz koyarak muska gibi dürüyoruz.
Güzel bir lezzet.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder