10 Temmuz 2020 Cuma

Kiraz Reçeli Tarifi

Kiraz Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kiraz
  • Yarım kg toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tozu
  • 2 su bardağı su

Kiraz Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Kirazları çöplerinden ayırıp yıkadıktan sonra kullanacağımız tencereye alalım.
  2. Üzerine yarım kg toz şekeri ve 2 su bardağı suyu ekleyerek orta ateşte pişirmeye başlayalım.
  3. Kaynadıktan 5 dk sonra limon tozunu ekleyelim. Çok sık olmamakla birlikte kaşığı alttan yukarı doğru kullanacak şekilde ara ara karıştıralım. Oluşan tortu şeklindeki köpükleri alalım.
  4. Pişme süresi yaklaşık 40-45 dk sürdü ancak süre değişebilir. Ocaktan almadan önceki hali resim olarak paylaştım. Köpükler yoğunlaşıp ortaya doğru toplanmaya başlayacak hale gelmesi pişmesinin kanıtıdır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder