Kiraz Reçeli Tarifi
Kiraz Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg kiraz
- Yarım kg toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tozu
- 2 su bardağı su
Kiraz Reçeli Tarifi Yapılışı
- Kirazları çöplerinden ayırıp yıkadıktan sonra kullanacağımız tencereye alalım.
- Üzerine yarım kg toz şekeri ve 2 su bardağı suyu ekleyerek orta ateşte pişirmeye başlayalım.
- Kaynadıktan 5 dk sonra limon tozunu ekleyelim. Çok sık olmamakla birlikte kaşığı alttan yukarı doğru kullanacak şekilde ara ara karıştıralım. Oluşan tortu şeklindeki köpükleri alalım.
- Pişme süresi yaklaşık 40-45 dk sürdü ancak süre değişebilir. Ocaktan almadan önceki hali resim olarak paylaştım. Köpükler yoğunlaşıp ortaya doğru toplanmaya başlayacak hale gelmesi pişmesinin kanıtıdır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder