24 Temmuz 2020 Cuma

Kolay Mantı Tarifi

Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Su
İç harcı için:
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Üzerinin yoğurdu için;
  • 2 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Üzerinin sosu için;
  • Sıvı yağ veya zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Kolay Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu bütün malzemeleriyle yoğurup kenara alıyoruz.
  2. Soğanımızı ve maydanozumuzu rondoda çekiyoruz isterseniz ince ince de doğrayabilirsiniz.
  3. Bütün malzemeleri karıştırıp onu da kenara alıyoruz.
  4. Hamurumuzu açıp 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz.
  5. İç harcımızı içine dizip hamuru kapatıp küçük küçük bıçakla kesiyoruz.
  6. Tencerede bulunan kaynar suya atıyoruz yaklaşık 10-15 dk pişiriyoruz.
  7. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosu üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder