23 Temmuz 2020 Perşembe

Koruk Turşusu Ve Koruk Telemesi Tarifi

Koruk Turşusu Ve Koruk Telemesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Asma koruğu isteğe bağlı (koruk olmamış üzüm)
  • 1 küçük şişe elma sirkesi
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 2 yemek kaşığı iri turşu tuzu
Koruk telemesi için;
  • Tanelenmiş koruk
  • Birer kaşık kuru nane ,pul biber, tuz

Koruk Turşusu Ve Koruk Telemesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle koruklarımızı yıkayalım.
  2. Daha sonra salkım salkım olduğu için taneliyoruz.
  3. Yıkayıp kavanoza bırakıyoruz.
  4. Derin bir karıştırma kabına turşunun suyu için sirkeyi, tuzu, şekeri ve limon tuzunu bırakıp üzerine bidonun alacağı kadar su ekleyip karıştırın.
  5. Malzemeler erisin.
  6. Sonra koruk okan kavanoza turşu suyumuzu boşaltın ve ağzını kapatın sarımsak kullanmadım siz isterseniz bırakın zaten hemen iki günde olur çok lezzetli ve kolay bir turşu .
  7. Biz Kiliste severek yeriz şimdi size teleme tarifi vereyim.
  8. Tanelediğimiz koruklarımızı bir tabağa alınız.
  9. Üzerine birer kaşık nane ,tuz ,kırmızı pul biber ekleyip başka bir tabaka üzerini örtünüz.
  10. En az on dk sallayıp koruklarımızı baharatları iyice emmesini sağlayın harika bir lezzet ortaya çıkar ekşi sevenlere tavsiyemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder