Koruk Turşusu Ve Koruk Telemesi Tarifi İçin Malzemeler
- Asma koruğu isteğe bağlı (koruk olmamış üzüm)
- 1 küçük şişe elma sirkesi
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 2 yemek kaşığı iri turşu tuzu
Koruk telemesi için;
- Tanelenmiş koruk
- Birer kaşık kuru nane ,pul biber, tuz
Koruk Turşusu Ve Koruk Telemesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle koruklarımızı yıkayalım.
- Daha sonra salkım salkım olduğu için taneliyoruz.
- Yıkayıp kavanoza bırakıyoruz.
- Derin bir karıştırma kabına turşunun suyu için sirkeyi, tuzu, şekeri ve limon tuzunu bırakıp üzerine bidonun alacağı kadar su ekleyip karıştırın.
- Malzemeler erisin.
- Sonra koruk okan kavanoza turşu suyumuzu boşaltın ve ağzını kapatın sarımsak kullanmadım siz isterseniz bırakın zaten hemen iki günde olur çok lezzetli ve kolay bir turşu .
- Biz Kiliste severek yeriz şimdi size teleme tarifi vereyim.
- Tanelediğimiz koruklarımızı bir tabağa alınız.
- Üzerine birer kaşık nane ,tuz ,kırmızı pul biber ekleyip başka bir tabaka üzerini örtünüz.
- En az on dk sallayıp koruklarımızı baharatları iyice emmesini sağlayın harika bir lezzet ortaya çıkar ekşi sevenlere tavsiyemdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder