25 Temmuz 2020 Cumartesi

Kuru Meyveli Baton Kek Tarifi

Kuru Meyveli Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Bir avuç fındık- ceviz parçaları
  • Bir avuç yaban mersini
  • Bir avuç kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı silme tarçın

Kuru Meyveli Baton Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Kalıba tereyağı sürerek unluyoruz.
  4. Hamuru kalıba dökerek 180 derece de içi iyice pişene kadar fırınlıyoruz.
  5. Kekimiz soğuyunca kalıptan çıkarıp dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder