25 Temmuz 2020 Cumartesi

Zeytinli Kaşarlı Poğaça Tarifi

Zeytinli Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurtanın akı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kase çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
Üzeri için;
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Susam -çörekotu

Zeytinli Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Toz şeker ve mayayı yoğurma kabına döküyoruz.
  2. Üzerine ılık sütümüzü döküp karıştırıyoruz.
  3. 5 dk mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
  4. Daha sonra un ve tuzu en son eklemek kaydıyla diğer malzemeleri ekliyoruz.
  5. Unu dikkatli ekleyiniz.Yumuşak ele yapışmayan harika bir hamur elde ediyoruz.
  6. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. İç harcı için kaşar peyniri rendeliyoruz.
  8. Zeytinlerin çekirdeğini çıkarıp ikiye bölüyoruz.
  9. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak avucumuzda düzleştirip açıyoruz.
  10. Bir tutam kaşar 3-4 adet zeytin koyuyoruz.
  11. Etrafından birleştirip yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  12. 10 dk tepsi mayası için bekletiyoruz.
  13. Yumurta sarılarının üzerine zeytinyağı ekleyip çırpıyoruz.
  14. Poğçalarımızın üzerine yumurta sürüp çatalla şekil çiziyoruz.
  15. İsteğe göre susam-çörekotu serpip 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder