Zeytinli Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurtanın akı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kase çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
Üzeri için;
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Susam -çörekotu
Zeytinli Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı
- Toz şeker ve mayayı yoğurma kabına döküyoruz.
- Üzerine ılık sütümüzü döküp karıştırıyoruz.
- 5 dk mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
- Daha sonra un ve tuzu en son eklemek kaydıyla diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Unu dikkatli ekleyiniz.Yumuşak ele yapışmayan harika bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcı için kaşar peyniri rendeliyoruz.
- Zeytinlerin çekirdeğini çıkarıp ikiye bölüyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak avucumuzda düzleştirip açıyoruz.
- Bir tutam kaşar 3-4 adet zeytin koyuyoruz.
- Etrafından birleştirip yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- 10 dk tepsi mayası için bekletiyoruz.
- Yumurta sarılarının üzerine zeytinyağı ekleyip çırpıyoruz.
- Poğçalarımızın üzerine yumurta sürüp çatalla şekil çiziyoruz.
- İsteğe göre susam-çörekotu serpip 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder