22 Temmuz 2020 Çarşamba

Kıymalı Mantarlı Puf Börek Tarifi

Kıymalı Mantarlı Puf Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;
  • 1 kg kıyma
  • 400 gram kültür mantarı
  • 3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, kara biber, pul biber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Kıymalı Mantarlı Puf Börek Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kabın içine süt ,su ,yağ ,şeker ve mayayı alıp maya eriyene kadar karıştıralım.
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu 40-45 dk mayalandırıyoruz.
  4. Kıymayı ve yağı bir tencere yada geniş bir tavaya alıp soğanları ince ince kıyıp kıymaya ilave ediyoruz .
  5. Ocağın üzerinde kıymayı ve soğanı kavuruyoruz daha sonra salça ve baharatlarını ilave edip karıştıralım.
  6. 3-4 dk daha pişirip ocaktan alalım.
  7. Mantarları doğrayıp bir tavada suyunu çekene kadar kavuralım.
  8. Daha sonra kıymamıza ilave edip güzelce karıştıralım.
  9. Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve bir merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açalım.
  10. 2 yemek kaşığı kıymalı harcımızdan koyup hamurumuzu kapatıp çatalla kenarlarına güzelce bastıralım.
  11. Kızgın yağda kızartalım deneyenlere afiyet olsun🤗💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder