Kıymalı Mantarlı Puf Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 1 kg kıyma
- 400 gram kültür mantarı
- 3 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, kara biber, pul biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kıymalı Mantarlı Puf Börek Tarifi Yapılışı
- Geniş bir kabın içine süt ,su ,yağ ,şeker ve mayayı alıp maya eriyene kadar karıştıralım.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu 40-45 dk mayalandırıyoruz.
- Kıymayı ve yağı bir tencere yada geniş bir tavaya alıp soğanları ince ince kıyıp kıymaya ilave ediyoruz .
- Ocağın üzerinde kıymayı ve soğanı kavuruyoruz daha sonra salça ve baharatlarını ilave edip karıştıralım.
- 3-4 dk daha pişirip ocaktan alalım.
- Mantarları doğrayıp bir tavada suyunu çekene kadar kavuralım.
- Daha sonra kıymamıza ilave edip güzelce karıştıralım.
- Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve bir merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açalım.
- 2 yemek kaşığı kıymalı harcımızdan koyup hamurumuzu kapatıp çatalla kenarlarına güzelce bastıralım.
- Kızgın yağda kızartalım deneyenlere afiyet olsun🤗💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder