22 Temmuz 2020 Çarşamba

İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için;
  • 3.5 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • Yarım limon

İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tatlıyı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü şerbet ılık dökülecek.
  2. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
  3. Hamuru için, yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil verin. İçine yarım ceviz koyup kapatın.
  5. Yağlanmış borcama dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  7. İlk sıcağı geçmiş şerbeti tatlımızın üzerine dökün.
  8. Üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayın.
Tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder