İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 3.5 bardak şeker
- 4 bardak su
- Yarım limon
İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tatlıyı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü şerbet ılık dökülecek.
- Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.
- Hamuru için, yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde hamur alıp oval şekil verin. İçine yarım ceviz koyup kapatın.
- Yağlanmış borcama dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcağı geçmiş şerbeti tatlımızın üzerine dökün.
- Üstünü kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayın.
Tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder