Lokanta Usulü Mercimek Corbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet domates
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- Sıvıyağ
Sosu için:
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
Lokanta Usulü Mercimek Corbası Tarifi Yapılışı
- Mercimekleri bol suda yıkayın.
- Sıvıyağını tencereye katın ve küp küp doğranmış soğanları ve sarımsakları kavurun.
- Ardından biberleri domatesleri ve yıkanmış olan mercimekleri de yağda kavurun.
- Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun.
- Tavuk suyunu ilave edin. Ve kettle da kaynattığımız sıcak suyu da üzerine ekleyip kaynamaya bırakın.
- Su kaynayınca tuzu ilave edin ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Kaynayan ve kıvamlanan çorbayı blenderden geçirin ve daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kıvama getirin.
- Hemen ardından sosunu hazırlayın. Pişirdiğimiz mercimek çorbasını servis tabaklarımıza alalım ve hazırlamış olduğumuz şoktan üzerine gezdirelim.
Deneyecekler şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder