19 Temmuz 2020 Pazar

Lokanta Usulü Mercimek Corbası Tarifi

Lokanta Usulü Mercimek Corbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Sıvıyağ
Sosu için:
  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Lokanta Usulü Mercimek Corbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimekleri bol suda yıkayın.
  2. Sıvıyağını tencereye katın ve küp küp doğranmış soğanları ve sarımsakları kavurun.
  3. Ardından biberleri domatesleri ve yıkanmış olan mercimekleri de yağda kavurun.
  4. Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun.
  5. Tavuk suyunu ilave edin. Ve kettle da kaynattığımız sıcak suyu da üzerine ekleyip kaynamaya bırakın.
  6. Su kaynayınca tuzu ilave edin ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. Kaynayan ve kıvamlanan çorbayı blenderden geçirin ve daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kıvama getirin.
  8. Hemen ardından sosunu hazırlayın. Pişirdiğimiz mercimek çorbasını servis tabaklarımıza alalım ve hazırlamış olduğumuz şoktan üzerine gezdirelim.
Deneyecekler şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder