19 Temmuz 2020 Pazar

Tavada Erişte Böreği Su Böreği Tadında Tarifi

Tavada Erişte Böreği Su Böreği Tadında Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 buçuk su bardağı erişte ( 200ml. bardak)
  • 2 adet yumurta
  • 1 tepeli çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Arasına eklemek için;
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı ezine peyniri
  • Siz istediğiniz herhangi bir peyniri kullanabilirsiniz

Tavada Erişte Böreği Su Böreği Tadında Tarifi Yapılışı

  1. Erişteleri 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Haşlanan erişteyi süzgece alıp musluğun altında biraz suya tutun suyunun süzülmesi için kenara alın.
  3. 5 dakika sonra erişteyi geniş bir kaba alın.
  4. Üzerine yumurtaları kırın, tuzu ekleyip çırpın.
  5. 22 cmlik bir tencereyi veya kenarı yüksek bir tavayı kenarları dahil olmak üzere 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.
  6. Eriştenin yarısını ekleyip üzerini düzeltin peyniri serpiştirin kalan erişteyi üzerine serip düzeltin.
  7. Ocağın büyük gözünde kısık ateşte kapağı kapalı altı kızarıcaya kadar yaklaşık 25-30 Dakika pişirin.
  8. Düz bir tabak yada tepsi yardımıyla çevirin tavaya tereyağını alıp eritin böreği üzerine bırakın yaklaşık 10 dakika kadar kızarıncaya kadar pişirin.
  9. Pişen böreğin kapağı kapalı 10- 15 dakika dinlendirip istediğiniz şekilde dilimleyip servis edin.
Püf. Noktası;tencereyi ocak üzerine ara ara sağa sola kaydırarak pişirinki her yanı eşit pişsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder