Tavada Erişte Böreği Su Böreği Tadında Tarifi İçin Malzemeler
- 2 buçuk su bardağı erişte ( 200ml. bardak)
- 2 adet yumurta
- 1 tepeli çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Arasına eklemek için;
- Yarım su bardağı kaşar peyniri
- Yarım su bardağı ezine peyniri
- Siz istediğiniz herhangi bir peyniri kullanabilirsiniz
Tavada Erişte Böreği Su Böreği Tadında Tarifi Yapılışı
- Erişteleri 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan erişteyi süzgece alıp musluğun altında biraz suya tutun suyunun süzülmesi için kenara alın.
- 5 dakika sonra erişteyi geniş bir kaba alın.
- Üzerine yumurtaları kırın, tuzu ekleyip çırpın.
- 22 cmlik bir tencereyi veya kenarı yüksek bir tavayı kenarları dahil olmak üzere 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.
- Eriştenin yarısını ekleyip üzerini düzeltin peyniri serpiştirin kalan erişteyi üzerine serip düzeltin.
- Ocağın büyük gözünde kısık ateşte kapağı kapalı altı kızarıcaya kadar yaklaşık 25-30 Dakika pişirin.
- Düz bir tabak yada tepsi yardımıyla çevirin tavaya tereyağını alıp eritin böreği üzerine bırakın yaklaşık 10 dakika kadar kızarıncaya kadar pişirin.
- Pişen böreğin kapağı kapalı 10- 15 dakika dinlendirip istediğiniz şekilde dilimleyip servis edin.
Püf. Noktası;tencereyi ocak üzerine ara ara sağa sola kaydırarak pişirinki her yanı eşit pişsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder