Muhallebili Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket margarin yada tereyağ
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un(yumuşak hamur olacak)
İç harcı için;
- 5 adet elma
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi için;
- 3, 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
- 1 paket şekerli vanilin
Muhallebili Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki margarini şekerle çırpıp diğer malzemeleri ekleyin.
- Hamuru yoğurun yoğurunca ikiye kesin.
- Bir tarafı daha az olsun az kısmı buzluğa koyun.
- Diğer hamuru büyük yuvarlak borcama yayın.
- Üzerine iç harcı için elmaları rendeleyin.
- Diğer malzemelerle tavaya alıp pişirin iyice pişsin suyunu çeksin.
- Yaydığınız hamurun üzerine pişirdiğiniz harcı ekleyin.
- Muhallebi için tencereye vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırın .
- Kaynayınca vanilyasını da ekleyip karıştırın kapatın ve ılıyınca iç harcı döktüğünüz elmaların üzerine ekleyin.
- En üzerinede buzluktaki hamuru alıp rendeleyin ve 180 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder