28 Temmuz 2020 Salı

Muhallebili Elmalı Tart Tarifi

Muhallebili Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 paket margarin yada tereyağ
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(yumuşak hamur olacak)
İç harcı için;
  • 5 adet elma
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi için;
  • 3, 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 1 paket şekerli vanilin

Muhallebili Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki margarini şekerle çırpıp diğer malzemeleri ekleyin.
  2. Hamuru yoğurun yoğurunca ikiye kesin.
  3. Bir tarafı daha az olsun az kısmı buzluğa koyun.
  4. Diğer hamuru büyük yuvarlak borcama yayın.
  5. Üzerine iç harcı için elmaları rendeleyin.
  6. Diğer malzemelerle tavaya alıp pişirin iyice pişsin suyunu çeksin.
  7. Yaydığınız hamurun üzerine pişirdiğiniz harcı ekleyin.
  8. Muhallebi için tencereye vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırın .
  9. Kaynayınca vanilyasını da ekleyip karıştırın kapatın ve ılıyınca iç harcı döktüğünüz elmaların üzerine ekleyin.
  10. En üzerinede buzluktaki hamuru alıp rendeleyin ve 180 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder