28 Temmuz 2020 Salı

Patlıcan Beğendi Tarifi

Patlıcan Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5- 6 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz ,karabiber

Patlıcan Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patlıcanlarımızı evde veya odun fırının da közlüyoruz ben daha lezzetli olması için odun fırınına gönderiyorum.
  2. Közlenen patlıcanları kabuklarından ayırıp tahtada ufak ufak doğruyoruz.
  3. Ardından tavaya bir miktar zeytinyağı ve tereyağı alıp eritip 2 kaşık unu ekleyip kavuruyoruz.
  4. Ardından patlıcanı tavaya ekleyip 3 dakika kavurup kaşarı ekliyoruz .
  5. En son 5 dakika daha kavurup sütünü, tuzunu ve karabiberi ekleyip sütü çekene kadar kavuruyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz .
  6. Evde muskatınız varsa muskatta rendeleyebilirsiniz.
Servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder