Patlıcan Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 5- 6 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 su bardağı süt
- Tuz ,karabiber
Patlıcan Beğendi Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patlıcanlarımızı evde veya odun fırının da közlüyoruz ben daha lezzetli olması için odun fırınına gönderiyorum.
- Közlenen patlıcanları kabuklarından ayırıp tahtada ufak ufak doğruyoruz.
- Ardından tavaya bir miktar zeytinyağı ve tereyağı alıp eritip 2 kaşık unu ekleyip kavuruyoruz.
- Ardından patlıcanı tavaya ekleyip 3 dakika kavurup kaşarı ekliyoruz .
- En son 5 dakika daha kavurup sütünü, tuzunu ve karabiberi ekleyip sütü çekene kadar kavuruyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz .
- Evde muskatınız varsa muskatta rendeleyebilirsiniz.
Servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder