Mürdüm Eriği Reçeli ( Mutfağını Mis Gibi Kokacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet iri kırmızı erik
- 2 su bardağı şeker
- 7-8 damla limonun suyu
Mürdüm Eriği Reçeli ( Mutfağını Mis Gibi Kokacak) Tarifi Yapılışı
- ✔️İlk olarak eriklerimize çekirdeklerinden ayırıp istediğimiz şekilde dilimleyelim.
- ✔️Üzerine şekeri ekleyip ağzını kapatalım ve buzdolabında 1 gün suyunu salmasını bekleyelim.
- ✔️Ertesi gün suyunu salmış olan eriklerimize yarım çay bardağı kadar su ekleyip ocağın altını açalım.
- ✔️Kaynamaya başlayınca ocağı orta ateşte pişirmeye devam edelim.
- ✔️Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alalım.
- ✔️Kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
- ✔️Reçelin olduğunu nasıl anlamak için bir bardak soğuk suyun içine reçelimizden damlatalım. Damlamız dibe kadar toplu inip dipte dağılıyorsa reçel olmuş demektir😋🥰.
- ✔️Reçelimiz olmaya yakın 7-8 damla limon suyu damlatalım.
- ✔️5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
- ✔️Eğer erik miktarınız fazla ise reçeliniz çok olacağından uzun süre saklamak için sıcak sıcak kavanozlara dolduralım.
- ✔️Kavanozların ağzını sıkıca kapatalım ve kavanozları ters çevirelim, vakumlanması için iyice soğuyana kadar ters kalması lazım.
🧚🏻♀️Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder