16 Temmuz 2020 Perşembe

Mürdüm Eriği Reçeli ( Mutfağını Mis Gibi Kokacak) Tarifi

Mürdüm Eriği Reçeli ( Mutfağını Mis Gibi Kokacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet iri kırmızı erik
  • 2 su bardağı şeker
  • 7-8 damla limonun suyu

Mürdüm Eriği Reçeli ( Mutfağını Mis Gibi Kokacak) Tarifi Yapılışı

  1. ✔️İlk olarak eriklerimize çekirdeklerinden ayırıp istediğimiz şekilde dilimleyelim.
  2. ✔️Üzerine şekeri ekleyip ağzını kapatalım ve buzdolabında 1 gün suyunu salmasını bekleyelim.
  3. ✔️Ertesi gün suyunu salmış olan eriklerimize yarım çay bardağı kadar su ekleyip ocağın altını açalım.
  4. ✔️Kaynamaya başlayınca ocağı orta ateşte pişirmeye devam edelim.
  5. ✔️Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alalım.
  6. ✔️Kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
  7. ✔️Reçelin olduğunu nasıl anlamak için bir bardak soğuk suyun içine reçelimizden damlatalım. Damlamız dibe kadar toplu inip dipte dağılıyorsa reçel olmuş demektir😋🥰.
  8. ✔️Reçelimiz olmaya yakın 7-8 damla limon suyu damlatalım.
  9. ✔️5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  10. ✔️Eğer erik miktarınız fazla ise reçeliniz çok olacağından uzun süre saklamak için sıcak sıcak kavanozlara dolduralım.
  11. ✔️Kavanozların ağzını sıkıca kapatalım ve kavanozları ters çevirelim, vakumlanması için iyice soğuyana kadar ters kalması lazım.
🧚🏻‍♀️Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder