20 Temmuz 2020 Pazartesi

Nefis Şeker Hamurlu Muzlu Pasta Tarifi

Nefis Şeker Hamurlu Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için malzemeler:
  • 6 yumurta
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 9 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 75 gram eritilmiş tereyağ yada margarin
Pastacı kreması :
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 150 gram beyaz çikolata ben pastacı kremelarında özellikle milka kullanıyorum.
Ganaj dolgusu için
  • 1 paket krema
  • 1 paket bitter
  • 2 paket sütlü çikolata
  • 1 kg şeker hamuru
  • 1 bardak iri çekilmiş fındık
  • 3 tane muz
  • 1 yemek kaşığı altın sarısı inci tozu
  • Yarım limon suyu

Nefis Şeker Hamurlu Muzlu Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki yumurtalar beyazlatından ve sarılarından ayrılır.
  2. Beyazlarına bir fiske tuz atılarak bembeyaz katılaşana kadar iyice çırpılır.
  3. Diğer taraftaki sarılarda şekerle birlikte iyice çırpılır.
  4. Eritilmiş yağ oda sıcaklığında soğutulur ve üzerine dökülür un kabartama tozu ve vanilyada elenerek ilave edilir. Bir spatula yardımıyla iyice karıştırılır.
  5. Kelepçeli kalıba konur 180 derecede iyice pişirilir.
  6. Pişen pandispanyalar alınır dinlendirilir soğutulur.
  7. Daha sonra üç eşit şekilde kesiliiilir.
  8. Pastası kreması için bütün malzemeler çikolata hariç bir tencerede karıştırılır ve pişirilir.
  9. Muhallebi kıvamına gelen kremaya çikolatalar atılır eriyene kadar karıştırılır.
  10. Yayvan bir tepsiye dökülür üzeri kabuk bağlamasın diye streçlenir.Kullanmadan önce bir tasa alınır ve mikserle iyice çırpılır.
  11. Başka bir tencerede çiğ krema kaynamadan ısıtılır ve içine beyaz çikolata atılır eritilir soğuduktan sonra dolapta bir iki saat bekletilir.
  12. Kesilen pandispanya bir servis tabağına alınır tabağa ince bir tabaka pastacı kreması sürülür pandispanya konur bolca pastacı kreması sürülür.
  13. Üzerine dilimlenen muz konur irice kıyılmış fındık dökülür diğer kek konur tekrar aynı işlem tekrarlanır 3. Kat konulunca bolca krema ile sıvanır.
  14. Ganaj dolguylada sıvandıktan sonra dolabta 3-4 saat dinlendirilir.
  15. Şeker hamuru kabından çıkarılır oda sıcaklığında yumşayana kadar yoğrulur.
  16. Bir merdane yardımı ile açılır ne ince ne çok kalın bir hale gelince pastanın üstüne kaplanır inci tosu bir kasede limon suyu ile karıştırılır ve hamurun üzerine gezdirilir üzeri arzu edildiği gibi süslenir🥰😇

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder