20 Temmuz 2020 Pazartesi

Şeftalili Ve Soslu Yaz Keki Tarifi

Şeftalili Ve Soslu Yaz Keki Tarifi İçin Malzemeler

200 ml su bardağı ile
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Üzeri için:
  • 2 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı fındık kırıkları

Şeftalili Ve Soslu Yaz Keki Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yoğurt, şeker, sıvı yağ ve vanilya uygun bir kaba alınır ve 2 dk çırpılır.
  2. Elde ettiğimiz sosdan bir su bardağı kadar ayrılır ve buzdolabına kaldırılır.
  3. Kapta olan sosa üç yumurta eklenir ve 2 dk çırpılır.
  4. Son olarak kabartma tozu ve un eklenir karışana kadar çırpılır.
  5. 24cm yuvarlak pasta kalıbına yağlı kağıt serilir.
  6. Kek harcı içerisine dökülür.
  7. Şeftaliler yıkanır ve kabuğu soyulur. İçindeki çekirdek çıkartılır ve yarım ay şeklinde doğranır.
  8. Kek harcın üzerine dizilir. Fındık serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında 35-40 dk pişirilir.
  9. Çıkarmadan önce kürdan testi yapın.
  10. Kek fırından çıkartılır ve 2 dk sonra ayırmış olduğumuz sos üzerine dökülür ve bir fırça yardımıyla her yerine dağıtılır.
  11. Kek 2 saat dinlendikten sonra servis edilir. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder