Nektarinli Borcam Kek (Pamuk Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü: klasik ajda çay bardağı (140 ml)
- 4 adet yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı silme tarçın
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 1 çay bardağı zeytinyağı (yahut sıvı yağ)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Yarım çay bardağı mavi haşhaş
- 5 çay bardağı un
Üzeri için:
- 4 adet orta boy nektarin (şeftali de kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı silme tarçın
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Nektarinli Borcam Kek (Pamuk Gibi) Tarifi Yapılışı
- Yumurtaları ve toz şekeri mikserle yüksek devirde beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Tarçın, kabartma tozu, vanilin, karbonat, zeytinyağı ve sıvı kremayı ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
- Ununu ilave edip homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- En son damla çikolata ve haşhaşı ilave ederek son kez çırpıyoruz ve yağlayıp unladığımız büyük dikdörtgen borcama (yahut büyük yuvarlak borcama) harcımızı döküp, spatula yardımıyla üzerini düzleştiriyoruz.
- Eşit şekilde yaydığınızdan emin olunuz.
- Nektarinleri iyice yıkayarak çekirdeğini çıkarıyoruz ve soymadan yarım parmak kalınlığında dilimleyerek uygun bir kaba alıyoruz.
- Üzerine toz şeker ve tarçını ilave ederek harmanlayıp, kekin üzerine diziyoruz.
- 170 derece önceden ısınmış fanlı fırının ortadan bir alt katında 47 dakika pişiriyoruz.
- 45 dakikadan sonra kürdan kontrolü yapınız, gerekirse pişirmeye 5 dakika daha devam ediniz.
- Tamamen soğuduktan sonra dilerseniz pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder