12 Temmuz 2020 Pazar

Nektarinli Borcam Kek (Pamuk Gibi) Tarifi

Nektarinli Borcam Kek (Pamuk Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü: klasik ajda çay bardağı (140 ml)
  • 4 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı silme tarçın
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (yahut sıvı yağ)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı silme karbonat
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Yarım çay bardağı mavi haşhaş
  • 5 çay bardağı un
Üzeri için:
  • 4 adet orta boy nektarin (şeftali de kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Nektarinli Borcam Kek (Pamuk Gibi) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve toz şekeri mikserle yüksek devirde beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Tarçın, kabartma tozu, vanilin, karbonat, zeytinyağı ve sıvı kremayı ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
  3. Ununu ilave edip homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  4. En son damla çikolata ve haşhaşı ilave ederek son kez çırpıyoruz ve yağlayıp unladığımız büyük dikdörtgen borcama (yahut büyük yuvarlak borcama) harcımızı döküp, spatula yardımıyla üzerini düzleştiriyoruz.
  5. Eşit şekilde yaydığınızdan emin olunuz.
  6. Nektarinleri iyice yıkayarak çekirdeğini çıkarıyoruz ve soymadan yarım parmak kalınlığında dilimleyerek uygun bir kaba alıyoruz.
  7. Üzerine toz şeker ve tarçını ilave ederek harmanlayıp, kekin üzerine diziyoruz.
  8. 170 derece önceden ısınmış fanlı fırının ortadan bir alt katında 47 dakika pişiriyoruz.
  9. 45 dakikadan sonra kürdan kontrolü yapınız, gerekirse pişirmeye 5 dakika daha devam ediniz.
  10. Tamamen soğuduktan sonra dilerseniz pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder