25 Temmuz 2020 Cumartesi

Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tereyağı (isterseniz zeytinyağı da koyabilirsiniz.)
  • 2, 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Bulyon (isteğe bağlı)

Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını tencerede eritiyoruz.
  2. Üzerine tel şehriyeleri atıp kızarana kadar kavuruyoruz.
  3. Tel şehriyeler kızarınca bulgurları üzerine ekleyip birkaç dakika da böyle kavuruyoruz.
  4. Önceden haşladığımız nohutu da karıştırıp üzerine içinde bulyon erittiğimiz 2, 5 bardak suyu ve tuzu koyuyoruz.
  5. Bir iki kez kaşıkla çevirip kapağını kapatıyoruz, kısık ateşte suyunu çekene kadar hiç ellemiyoruz.
  6. Suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu serip demlenmeye bırakıyoruz.
  7. On dakika demlemeden sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder