Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tereyağı (isterseniz zeytinyağı da koyabilirsiniz.)
- 2, 5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Bulyon (isteğe bağlı)
Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tereyağını tencerede eritiyoruz.
- Üzerine tel şehriyeleri atıp kızarana kadar kavuruyoruz.
- Tel şehriyeler kızarınca bulgurları üzerine ekleyip birkaç dakika da böyle kavuruyoruz.
- Önceden haşladığımız nohutu da karıştırıp üzerine içinde bulyon erittiğimiz 2, 5 bardak suyu ve tuzu koyuyoruz.
- Bir iki kez kaşıkla çevirip kapağını kapatıyoruz, kısık ateşte suyunu çekene kadar hiç ellemiyoruz.
- Suyunu çeken pilavın üzerine kağıt havlu serip demlenmeye bırakıyoruz.
- On dakika demlemeden sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder